Om Marko

Marko Nouwens

Bilde av Marko

Jeg kommer opprinnelig fra Nederland og har bodd i Norge i snart 10 å. Jeg har min utdannelse fra Nederland, hvor jeg studerte ved konservatoriet i en by som heter Tilburg, ganske langt ned i sør. Byen jeg kommer fra har faktisk to forskjellige navn: ‘s-Hertogenbosch eller Den Bosch. De som bor der, pleier å bruke Den Bosch, men offisielt heter den ‘s-Hertogenbosch, så om du er nysjerrig etter hvor den ligger, må du søke på det andre navnet. Du kan selvfølgelig også klikke her.

Etter min utdannelse i Nederland, fikk jeg lyst til å studere litt i utlandet og jeg havnet i Oslo, hvor jeg studerte ett og et halvt år med den kjente læreren Jiri Hlinka. Allerede etter veldig kort tid fant jeg ut at Bergen var en mye finere by å bo å leve i, så jeg bestemte meg til å flytte til Bergen.

For to år siden begynte jeg på en ny utdannelse og når jeg er ferdig sommer 2011, skal jeg i tillegg til å være pianolærer også være musikkterapeut!

Jeg er ikke bare lærer, men også en utøvende pianist og har hatt konserter i USA, Nederland, Belgia, Polen, Wales og selvfølgelig i Norge. Jeg har blant annet spilt flere ganger på Troldhaugen og jeg har spilt ofte i serien Grieg i Bergen som går om sommeren.

Som lærer er jeg opptatt av at eleven har det gøy når de skal lære å spille piano, men jeg stiller selvfølgelig krav til at de gjør leksene sine og at de utvikler seg hele tiden. Jeg prøver så godt som mulig å finne repertoar som elevene synes er morsomt å spille og de får alltid lov å komme med innspill og ønsker. Det er selvfølgelig ikke alltid det lar seg gjøre, Rondo Amoroso og Til Elise er tross alt ikke så enkle som de høres ut som!

Legg igjen en kommentar